8 oktober 2012

Stickprov

Ibland blir man trött på sig själv... Alltså jag brukar inte slarva med stickprov och jag gjorde inte det denna gången heller men jag har nu märkt att det är en väsentlig skillnad på stickfastheten om man stickar runt och fram och tillbaka.

På min Mariuströja fick jag den stickfastheten som jag skulle ha, 22m/10cm. Jag la upp 220m som då ska bli 100cm. Helt korrekt! Jag stickade på och jag tyckte att den såg ganska stor ut. Efter 10cm mätte jag. 17cm för vid!! Min stickfasthet när jag stickade runt var nu 19,5m/10cm. Katastrof!

Nu är det bara att repa upp skiten och fundera ut om jag ska sticka efter S eller XS istället för M. Jag hamnar nämligen någonstans mittemellan och tunnare stickor vill jag inte använda eftersom det blir för tätt då. Ja, ja! Enda fördelen är väl att det går fortare att sticka 188m/ varv än 220 och att jag kan göra om och sticka uppifrån och ner istället.

Jag hoppas att jag har lärt mig något av detta!

Maria

5 kommentarer:

Monita sa...

Jag stickar också mycket lösare när jag stickar runt. Tog ett tag innan jag kom på det. :-)

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

aporpå inget annat - min kompis Anna-Carin stickar du din Leaving Cowl med grönt garn som jag har spunnit till henne. Kan inte bli annat än bra!

Skarvtjärns Greta sa...

Egentligen är det ju klart att det är så, men jag har rivit upp flera gånger utan att dra slutsatsen

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

Ja, det där med provlappar är väl inte helt lätt heller. Man blir ju ännu ledsnare när man gjort provlapp (och känts sig väldigt duktig) men så stämmer det ändå inte..Hoppas det blir bra nu för din del!

Emmas dagar sa...

Det hade varit jätteroligt att träffa dig med!
Jag får meddela mig bättre i förväg nästa gång jag ska till Sip & knit :-)